EMNER OG OPPLEGG

Fevik var fra gammelt av seilskutesentrum på Sørlandskysten. På slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet lå et av verdens ledende skipsverft på leirskoleområdet.

Et udødelig navn som er knyttet til området her, er Terje Vigen og den tidsepoken han levde i med Napoleonskriger, Englandsblokade og kapertid.

Helt til siste verdenskrig var fanteskøytene et vanlig syn i skjærgården, og “Fantebukta” hører til de vakre Valøyene ikke langt fra leirskolen.

Havstrekningen mellom Arendal og Grimstad er en av Norges største skipskirkegårder.

Grimstad-tur

Fra Fevik er det ca. en times båttur gjennom Hesneskanalen og skjærgården til Grimstad. Her får elevene fritid til å oppleve en tradisjonsrik og koselig sørlandsby. kystmiljøet elevene møter her nede.Turen går også til Hesnesøy - et usedvanlig vakkert øysamfunn. Hesnesøy var også Terje Vigens hjemsted. Vi besøker øya, og elevene får høre om øysamfunnet og Terje Vigens liv.

Leirskolen har robåter, seilbåter og motorbåter som brukes i forbindelse med gjennomføringen av det pedagogiske opplegget. Båtene er av førsteklasses standard og gir maksimal sikkerhet. I elevenes fritid og under klare sikkerhetsforanstaltninger, kan robåtene benyttes innerst i buktområdet.

Kommentar til emnevalg og årstider Noen klasser ønsker å begynne skoleåret med et leirskoleopphold og velger således høsten. Andreklasser velger ha oppholdet i siste del avskoleret, alts våren. Uansett, Fevik MaritimeLeirskole har et gjennomprvet undevisningsoppleggtilpasset den av rstidene som velges.

Mange lærere og foreldre er i utgangspunktetskeptiske til velge opphold tidlig p vren ellersent p hsten pga. vrforhold.Erfaringsmessig er dette fullgode leirskoleuker herp Srlandskysten.Skulle det bli en dag med drlig vr, noesom forekommer uansett rstid, er undervisningsoppleggog materiell tilpasset dette.Tidlig vr og sen hst er ideelle tidspunkt medtanke p populre aktiviteter som sking og seiling.

I lpet av en leirskoleuke kan noen emner bliprioritert fremfor andre. Vr og vind vil ogskunne pvirke opplegget.Fevik Maritime Leirskole str fritt til en hver tid kunne utvikle og endre undervisningsoppleggetved leirskolen.

Forrige side

© 2004 Fevik Maritime Leirskole. Webdesign av Layart Creative, www.layart.com, e-post: post@layart.com, vennligst les vilkår og rettigheter